Niko Pauwels

372

Studie herbestemming postsorteercentrum

Het bestaande gebouw dateert uit de jaren '60 en is opgebouwd uit een betonskelet. Het gebouw wordt gestript tot op de naakte constructie en aangevuld met een staalskelet. De volledige site wordt uitgegraven om plaatse te bieden aan een fietsenstalling voor het aanpalende station. Er wordt aansluiting gemaakt met de bestaande fietstunnel onder de spoorweg.

In het gebouw worden kantoren, een restaurant en een conferentiezaal voorzien. Tussen het oude beton- en het nieuwe staalskelet bevindt zich de verticale circulatie in een volledig beglaasd atrium.

De zuidzijde wordt voorzien van een dubbele glasgevel die plats biedt aan de horizontale circulatie. Deze ontdubbelde gevel werkt als een akoestische buffer naar de spoorweg toe, en is in staat door opwarming van de lucht het volledige gebouw op een natuurlijke manier te ventileren.